PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Julie Barrie

Julie tar imot par, individer eller familier på dagtid alle dager + tirsdag kveld. Julie har lang erfaring som psykolog, og har jobbet mange år i offentlig psykisk helsevern og som privatpraktiserende psykolog. Problemstillinger hun jobber med er feks: utroskap/svik, intimitet/seksualitet, sjalusi, sinne, skam, tap av nærhet, kommunikasjonsutfordringer, angst/uro, depresjon/nedstemthet, utbrenthet, spiseproblemer, traumer m.m.

Det er vanlig å grue seg for å ta kontakt med psykolog.

– Hva skal jeg si? Vil jeg bli forstått? Er problemene mine som andres? Og kan jeg få hjelp?

Jeg har stor respekt for alle som kommer til terapi og ønsker å jobbe med ting de synes er vanskelig, enten det gjelder dem selv eller noen de er glad i. Det er en styrke å ta tak i det som er vondt, og ofte det som må til for at vi skal oppleve mer glede og vitalitet i livene våre. 

Nervesystemet vårt (hode + kropp) jobber kontinuerlig med å bearbeide og integrere alt vi opplever, samtidig som det forsøker å beskytte oss fra smerte og overveldelse. 

Men ofte kan kroppens beskyttelsesystem over tid bli nettopp det som opprettholder lidelsen eller skaper symptomer. Det er da vi kan oppleve å sitte fast og at gjentatte forsøk på å få det bedre ikke synes å virke.

I parforhold er det vanlig å komme inn i negative spiraler der begge blir stående å stange i hverandres beskyttelsesystemer (feks at den ene blir stille og trekker seg unna når noe blir vanskelig, mens den andre blir mer og mer pågående). Over tid kan slike dynamikker gi opphav til avstand, tap av nærhet og ensomhet i parforholdet. 

I terapi arbeider vi med å få tak i disse beskyttelsestrategiene (som ofte aktiveres automatisk og som vi ikke er klar over), for å komme inn til følelser, behov, minner eller sider i oss som har blitt stengt nede. Vekst, er derfor det ordet jeg synes aller best beskriver hva vi holder på med i terapi, og derfor terapi kan oppleves som så meningsfylt, viktig og vitaliserende både for klientene og for terapeuten som får lov til å være med å fasilitete disse prosessene. Symptomer, smerte, stagnasjon i livet eller i parforholdet, kan derfor være første tegn på at en viktig vekst- eller endringsprosess er i gang hvis vi tør å ta tak i det.  

Jeg er utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo, og har Mellomfag i utviklingspsykologi fra Universitetet i Oslo samt en Bachelor i Kommunikasjon fra BI. 

Jeg har også tatt en 3,5-årig videreutdanning i Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP) som er en anerkjent behandlingsmetode som retter seg mot å endre de underliggende årsaksmekanismene til plagene, samt videreutdanning i Emosjonsfokusert Parterapi (EFCT) og en videreutdanning i seksuell helse. 

Jeg er hele tiden opptatt av å utvikle meg videre som terapeut, og deltar jevnlig på kurs og videreutdanninger i tillegg til at jeg hver uke går til veiledning hos spesialister innen de metodene jeg bruker, slik at jeg sørger for å holde meg oppdatert og hele tiden får tilbakemelding på arbeidet mitt. 

 Ta endelig kontakt hvis det er noe du/dere lurer på, ellers er dere hjertelig velkomne til mitt kontor i 4. etg i Øvre Slottsgate 7.