PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Behandling av sosial angst hos erfarne psykologer i Oslo

Trenger du eller noen du kjenner hjelp med sosial angst?
Sosial angst er angstlidelse hvor man frykter kritikk fra andre i sosiale situasjoner. Det finnes mange som lider av sosial angst, men det finnes også god behandling som kan hjelpe med å bli kvitt sosial angst. 

Psykologvirke tilbyr behandling av sosial angst hos privat psykolog i Oslo sentrum, dag og kveldstid. Psykologene våre har mange års videreutdanning og tilbyr spesialisert behandling i målrettede samtaler.

Du kommer rett til erfaren mannlig eller kvinnelig psykologspesialist. Ventetiden er kort så du kommer raskt i gang, før angsten begrenser livet ditt enda mer.

Hva er sosial angst?

Sosial angst er en forbi for å bli vurdert negativt i sosiale sammenhenger. Det kan typisk være en frykt for at andre skal se din frykt gjennom for eksempel kroppsspråk eller skjelving i stemmen.

Sosial angst symptomer inkluderer: 

 • Frykt for situasjoner hvor du kan få et kritisk blikk på deg 
 • Frykt for å dumme deg ut 
 • Frykt for å snakke med fremmede 
 • Frykt for at andre skal se at du ser engstelig eller redd ut 
 • Intens frykt eller angst i sosiale situasjoner 
 • Overanalysere din egen oppførsel etter en sosial situasjon 
 • Tretthet 
 • Svette 
 • Pusteproblemer
 • Hjertebank 
 • Tristhet 

Hjelp med sosial angst

 Sosial angst er den mest udbredte formen for angst. 12-13 Prosent av befolkningen opplever sosial angst i løpet av livet. Mange lever med sosial angst uten å søke hjelp og får ikke behandlingen de trenger, men det finnes god behandling som kan hjelpe. Om du selv sliter- eller noen du kjenner med sosial angst, bør du ta kontakt med noen som kan hjelpe med å takle- og komme over sosial angst. 

Psykologene våre har høy kompetanse på anbefalte metoder for behandling av sosial angst. Vi vil introdusere deg til hva du kan forvente om du tar kontakt med oss for terapi mot sosial angst og hvordan vi kan hjelpe deg bli kvitt sosial angst. 

Om du allerede har bestemt deg for å gi det et forsøk, kan du raskt og enkelt bestille time her.

Behandling av sosial angst – kartlegging av spesifikke mekanismer

Når du søker psykologhjelp mot sosial angst hos oss begynner vi med å kartlegge hvilke spesifikke mekanismer som driver akkurat dine plager.

Vi skiller gjerne mellom grunnleggende årsaksfaktorer, utløsende faktorer og opprettholdende faktorer for angsten. 

Når vi har kartlagt disse faktorene vet vi mer om hva som trengs for den beste behandling for sosial angst i akkurat ditt tilfelle og hvordan vi kan legge opp en terapi.

Selve bevisstgjøringen av den indre dynamikken som driver angsten er ofte terapeutisk i seg selv.

Terapi for sosial angst – ulike metoder

Det finnes ulike anbefalte metoder for behandling av sosial angst. For eksempel intensiv dybdeterapi (ISTDP), metakognitiv terapi, kognitiv terapi eller psykodynamisk terapi.

Hvilken metode som har best effekt vil variere fra person til person. Det avgjørende for en vellykket behandling av sosial angst er at vi arbeider på en måte som gir mening for deg.

Våre faglige vurderinger vil danne et utgangspunkt. Videre evaluerer vi sammen fremgang og behov for eventuelle justeringer.

Behandling av sosial angst hos psykolog i Oslo – trygghet og utfordring

Vi vektlegger å være åpne og likefrem om det vi tenker og gjør til enhver tid. Vi legger stor vekt på å skape en grunnleggende tillit og trygghet.

Innenfor en slik ramme kan man best oppøve nye måter å møte angsten, og ikke minst tåle de behovs- og følelseskonflikter som på ett plan ofte ligger til grunn for utformingen av en sosial angstlidelse.

Virker behandling mot sosial angst?

Prognosene for behandling av sosial angst er gode. Vi arbeider med en kombinasjonsbehandling som gir potensiale for såvel symptomfrihet som personlighetsutvikling.  

Mange behandlingsmetoder og informasjon på nett fokuserer kun på opprettholdende faktorer. I Psykologvirke forsøker vi alltid også å arbeide med selve årsaksfaktorene. Dette gjør at behandlingen har et bredere potensiale.

Ved å løse opp i underliggende, indre angstskapende konflikter, bedres selvfølelse og du kan utfolde deg friere og tre inn i relasjoner til andre på dine egne premisser.

Alle mennesker fortjener frihet, glede, kjærlighet og god helse. Vi stiller med oss selv som hele mennesker og det beste av fagkunnskap for å hjelpe deg på veien dit.

Ta gjerne kontakt for bestilling av time.

Om du ikke har råd til behandling hos privatpraktiserende psykolog kan du lese mer om alternativer til privatpraktiserende psykologer her

Om du skulle ønske å lese mer om sosial angst på eksterne lenker kan du gjøre det her:

Slik blir du kvitt sosial angst

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.