Høysensitiv test: Er du en høysensitiv person?

Føler du at du er en sensitiv person som lett blir overstimulert og reagerer sterkt på det som skjer rundt i dine omgivelser og andres følelser? Da er du kanskje en høysensitiv person. Ta en test her for å finne ut om du er høysensitiv. 

Testen inneholder 23 spørsmål som er basert på spørsmål fra høysensitiv testen til Elaine Aron. Til hvert spørsmål vil du bli bedt om å avgi et ja eller nei svar. 

Resultatet blir gitt basert på din endelige score og gir deg en indikasjon på om du er en høysensitiv person. 

Ta stresstest her 

Er høysensitiv en diagnose?

Høysensitiv er ikke en diagnose, men heller et personlighetstrekk. Testen gir dermed heller ingen diagnose, men kan være en hjelpsom indikator på din personlighetstype.   

En høysensitiv person har typisk en rekke unike egenskaper. For eksempel kan de være mer oppmerksomme på sine omgivelser og påvirkes lettere av blant annet andre menneskers følelser. 

15 til 20 prosent av befolkningen er høysensitive. Det finnes mange høysensitive personer som ikke er kjent med selve begrepet høysensitiv. Det kan i seg selv være godt å sette ord på det man føler og opplever ved å kunne definere seg selv som høysensitiv. 

Om begrepet høysensitiv er nytt for deg kan du lese mer om hva det vil si å være høysensitiv. 

Jeg er høysensitiv, hva gjør jeg nå?  

Viser testen ovenfor at du kan være en høysensitiv person? For mange kan det være fint i seg selv å finne en definisjon på hva man føler og opplever, og vite at det finnes andre som deg. 

Det å være høysensitiv kan være både fint og utfordrende. Høysensitive personer har gjerne evnen til å oppdage ting andre ikke gjør, og mange blir lett rørt av ulike former for kunst og ulike sanseinntrykk. 

Det kan samtidig til tider være utfordrende å være høysensitiv i en verden hvor vi stadig får inn så mange ulike inntrykk gjennom omverden. Om du synes det er utfordrende kan det hjelpe å snakke med en psykolog som kan hjelpe. 

Du kan booke time hos en av våre eksperter her.