Psykologhjelp ved samlivsbrudd

Vi kan hjelpe deg med vår spesialistkompetanse. Du kommer rett til erfaren mannlig eller kvinnelig psykolog etter eget valg. Ventetiden er kort så du kommer raskt i gang.

Vi har lang erfaring med både individual- og parterapi ved fare for samlivsbrudd samt før, under og etter at et eventuelt brudd har blitt et faktum.

Husk også at vi tilbyr videoterapi til folk fra hele landet. Du kan se en kort video der vi deler våre erfaringer med videoterapi her.

Terapi ved samlivsbrudd hos privat psykolog i Oslo

Dersom du ønsker parterapi ved (mulig) samlivsbrudd kan du lese om parterapi her. I det følgende kan du lese kort om hva du kan forvente om du oppsøker oss alene i forbindelse med, eller i etterkant av, samlivsbrudd.

Om du allerede har bestemt deg for å gi det et forsøk kan du raskt og enkelt bestille time online.

Psykologhjelp ved samlivsbrudd: Hvorfor får noen behov for profesjonell bistand?

Det er ingenting som betyr mer for oss mennesker enn tilknytning til andre. Det eneste som er vondere enn brudd i en nær relasjon må vel være når vedkommende i tillegg går til en annen og sjalusi spiller inn i tillegg.

Ingenting virvler opp sterkere eller mer motstridende følelser i oss enn tilknytningsrelasjoner. Det kan være et veldig krevende landskap å navigere i.

Reaksjoner i forbindelse med samlivsbrudd har stor normalvariasjon.

Når man vurderer psykologhjelp ved samlivsbrudd er det gjerne fordi man trenger hjelp i en akuttfase der vanskelige følelser virker overveldende eller vedvarer over tid og gjør det vanskelig å gå videre.

Det kan også være forbundet med konflikter og praktiske utfordringer som ender med en rekke emosjonelt belastende dilemmaer.

Noen forhold har vært destruktive og man sitter fortumlet og skadeskutt igjen ved slagmarken. I noen tilfeller er det snakk om ren kjærlighetssorg, i såfall kan du lese mer om terapi mot kjærlighetssorg her.

I andre tilfeller sliter man med å vite om man skal gå eller bli. Om du slites i stykker av dårlig samvittighet i forbindelse med samlivsbrudd kan få råd om håndtering av dårlig samvittighet her.

Psykolog ved samlivsbrudd: Kartlegging av spesifikke mekanismer

Når du søker psykologhjelp ved samlivsbrudd hos oss begynner vi med en kartlegging for å oppnå en mer presis forståelse av hva bruddet representerer for deg, og hvilke spesifikke ytre og ikke minst indre forhold som vanskeliggjør bearbeiding.  

Da vet vi mer om hvordan vi kan legge opp en terapi og gi den beste psykologbehandling ved samlivsbrudd i akkurat ditt tilfelle.

Ofte er støttesamtaler hvor man får sortert i tanker og følelser med hjelp fra en profesjonell utenforstående tilstrekkelig.

Psykolog ved brudd

I andre tilfeller kan det være mer spesifikke mekanismer som danner en propp i systemet. Det kan dreie seg om uløste følelseskonflikter, ofte helt eller delvis ubevisste, som trenger en dybdeorientert tilnærming.

Et brudd med en tilknytningsfigur kan være traumatisk i seg selv. Men det kan også virvle opp mange ubearbeidede og konflikfylte følelser fra tidligere tilknytningserfaringer, såvel partnere som omsorgsgivere.

Tidlige tilknytningserfaringer danner også grunnlag for våre vanemessige måter å se på oss selv, møte oss selv og forholde oss til vanskelige følelser på. 

Slike forhold kan i mange tilfeller bidra til å forklare hvorfor noen kan sitte fast og trenge terapi ved samlivsbrudd for å kunne gå videre.

Om du ikke har anledning til å gå til privat psykolog kan du her lese mer om anbefalte måter å finne psykolog i oslo

Psykologhjelp ved samlivsbrudd gir muligheter for vekst

Siden relasjonsbrudd kan virvle opp såpass mange sentrale organiserende erfaringer i psyken, gir det en gyllen mulighet til å få bearbeidet og løst opp i forhold på innsiden som bidrar til usikkerhet, lav selvfølelse og så videre.

Slik kan krisen også representere en mulighet for vekst.

Det avgjørende for en vellykket psykologbehandling er at vi sammen klarer å danne en presis forståelse av hva som ligger til grunn for plagene, og at vi arbeider på en måte som gir mening for deg.

Våre faglige vurderinger vil danne et startpunkt, og så evaluerer vi sammen behov for eventuelle justeringer.

Alle mennesker fortjener frihet, glede, kjærlighet og god helse. Vi stiller med oss selv som hele mennesker og det beste av fagkunnskap for å hjelpe deg på veien dit.

Det er bare en måte å finne ut om psykologhjelp virkelig kan utgjøre en forskjell for deg i ditt liv.

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.