PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Få profesjonell hjelp med parterapi og samlivsterapi hos Psykolog i Oslo

Oppnå forbedret kommunikasjon og nærhet, få hjelp med fastlåste mønstre, ensomhet og/eller krangling i forholdet, utilfredsstillende seksualliv eller i kriser for eksempel i kjølvannet av utroskap eller tanker om samlivsbrudd.

Vi vet hvor viktig det er å velge riktig parterapeut, det er mye som ligger i potten. Fagmiljøet vårt innen parterapi er blant de aller fremste i landet. Alle parterapeutene våre er faglig oppdaterte, driver jevnlig fagfordypning, har mange års erfaring og er usedvanlig dyktige.

Det utgjør en forskjell å være en del av et fagmiljø som hele tiden jobber med fagutvikling. Å bestille parterapi hos oss er derfor et trygt valg.

Vi tilbyr terapi for alle typer par. Fra de som har vært, eller ennå ikke har blitt et par, til ekteskapsrådgivning for de med livslange forhold. Vi tilbyr parterapi hos psykologene i Oslo eller via sikker videoløsning over hele landet.

Når bør man gå i parterap?  

Parterapi kan være effektivt for mange par. Her følger en oversikt over noen av de problemstillingene vi tilbyr samlivsterapi for:

  • Ved ønske om mer nærhet
  • Ved tanker om samlivsbrudd eller skilsmisse
  • Ved mistanke om, eller krise etter utroskap
  • Ved utilfredsstillende seksualliv
  • Ved for mye krangling i parforholdet
  • Når man har lyst å gjøre et godt forhold bedre
  • Ved problemer med sjalusi
  • Ved ulike overgangsfaser eller kriser
  • Når kjæresten din er deprimert eller sliter på andre måter

Dersom dere allerede har bestemt dere for å gi parterapi / samlivsterapi hos parterapeut et forsøk, kan dere gjøre rask og enkel online bestilling av parterapi her.

Her kan du lese om 9 tegn på at det kan være en god ide å gå i parterapi.

Det er vanlig at minst en av partene kan være høyst ambivalent til å oppsøke samlivsterapi. Hvorvidt parterapi kan hjelpe akkurat dere er det strengt tatt bare en måte å finne ut av på. 

Ettersom parterapi er bevist å hjelpe for mange par, er det rasjonelt å gi det et forsøk. Ambivalens til prosessen er noe vi kan drøfte åpent i første time. Dere får fort en følelse av om dette kan være noe å gå videre med.

Hvordan foregår parterapi?

1. Tydeliggjøre mål

I parterapi starter vi med å tydeliggjøre mål og visjoner for forholdet. Dernest å innta en felles holdning til prosessen.

2. Kartlegging av dynamikk  

Videre kommer en kartlegging av hvilken dynamikk som kommer i veien for den gode kontakten før vi  utarbeider noen strategier for å endre de fastlåste mønstrene.

3. Bryte automatikken

Det neste blir å bryte ned automatikken vi typisk ser hvor par havner i selvforsterkende sirkler. Det å begynne å gjenkjenne og bryte denne automatikken gir ofte et umiddelbart løft.

4. Dypere forståelse

Etterhvert som man får satt av plata det er blitt så ettertrykkelig hakk i, kommer gjerne en fase hvor man kan få en dypere forståelse for hverandre.

5. Ekteskapsrådgivning

Parterapi på sitt beste gjør det mulig å ikke bare finne tilbake til hverandre men kanskje sågar finne frem til hverandre på nytt. Det er derfor ekteskapsrådgivning kan være så verdifullt.

Hva får man ut av parterapi?

For noen er det ikke så mye som skal til for å finne ny kurs. Noen par trenger bare litt rådgivning fra en parterapeut. For andre er det mer grunnleggende endringer som kreves. Desto større kan oppsiden være – å finne tilbake til hverandre har en uendelig verdi.

Hvor mye dere vil få ut av samlivsterapi avhenger mye av det samarbeidet vi klarer å etablere. Dere finner raskt ut om det er noe for dere.

Typiske samlivsproblemer

Det er så mange normalpsykologiske feller å havne i for par. Livet er tidvis vanskelig, og det er parforholdet også.

Mange som oppsøker parterapi gjør det litt sent, etter at problemene har rukket å utvikle seg til nokså sementerte mønstre. Ofte kan man ende med å skylde vel mye av det som er vanskelig på partneren sin. Eller man kjører seg fast i mønstre å relatere seg til hverandre på som virker gjensidig forsterkende, i negative spiraler.

En krise i parforholdet er ofte den brekkstangen som skal til for å starte en konstruktiv prosess med samlivsproblemer som gjerne har ulmet i lang tid. Ikke sjelden oppstår slike kriser i forbindelse med overgangsfaser, når den ene parten vurderer samlivsbrudd, eller ved utroskap.

Parterapi ved utroskap og samlivsbrudd eller skilsmisse

Etter utroskap handler det om hvordan man kan komme over utroskap, finne tilgivelse og gjenvinne tillit etter utroskap. Dette krever ofte mye fra begge parter. Ved tanker om samlivsbrudd eller skilsmisse er det ofte en utfordring at den ene parten har kommet mye lengre i prosessen enn den andre.

Det har gjerne opparbeidet seg en distanse over tid. Ofte kan nye ting skje når begge parter blir oppdatert på de indre prosessene i den andre. I livets mange overgangsfaser utfordres gjerne de satte mønstrene i relasjonen. Dette kan utnyttes på en positiv måte. Kriser og endring er ofte ubehagelig, men de representerer også en stor mulighet for vekst og utvikling.

Våre samlivsterapauter vil vi gjøre vårt ytterste for å bistå dere til å bruke den aktuelle krisen så konstruktivt som mulig. I noen tilfeller handler det om å hjelpe partene gjennom et brudd på en ryddigst mulig måte.

Hvordan komme i gang med parterapi / samlivsterapi

Om dere ønsker å komme i gang med parterapi kan dere bruke vår enkel online booking for bestilling av parterapi i Oslo.

Vi anbefaler 90 minutter som førstegangssamtale for parterapi, så vi kommer raskere i gang. Kom som dere er, så tar vi det derfra. Våre samlivsterapauter stiller med oss selv som hele mennesker og det beste av fagkunnskap. Velkommen skal dere være.

Det finnes også alterantiver til privat psykolog om man søker parterapi. Familievernet er et gratis tilbud, men de prioriterer saker hvor det er barn involvert og ventetiden er ofte lang. Ren ekteskapsrådgivning eller parterapi kan ikke påregnes.For familier med sammensatte problemer kan likevel familivernet være et godt alterantiv. Du kan lese mer om rammene i denne guiden til psykolog i Oslo.

Dersom du ønsker å lese mer inngående om vår terapi og menneskeforståelse kan du lese vår artikkel Hvordan kan terapi hjelpe?

Ekteskapsrådgivning hos våre psykologer og samlivsterapeuter

Når dere tar kontakt med oss får dere raskt og enkelt time for parterapi, samlivsterapi eller ekteskapsrådgivning i Oslo sentrum hos erfaren parterapeuter, mannlig eller kvinnelig, med kort ventetid.

Vi har et av landets ledende fagmiljøer på parterapi. Flere av parterapeutene våre underviser i parterapi nasjonalt og internasjonalt.

Vi har ekspertise i både emosjonsfokusert parterapi og i ISTDP. Vår spesialistutdannelse i intensiv dybdeterapi  integreres også i vårt arbeid med par.

Vi har særlig kompetanse i å avdekke og arbeide effektivt med måter tidligere relasjonserfaringer hindrer trygghet, vekts og utvikling i parforholdet. For mer info se følgende lenker:

http://www.iceeft.com

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.