PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Emosjonsfokusert parterapi

Gjennom emosjonsfokusert parterapi hos oss kan du og partneren din få hjelp til å bryte destruktive mønstre og gjenvinne tillit, kommunikasjon og kontakt. Her kan du lese mer om hvordan.

Forvirrende følelser

Mennesker oppsøker terapi når de strever følelsesmessig – de forstyrres av at de har for mye, for lite eller «feil» følelser. Selv om vi ofte ikke har lyst å innrømme det, er det i stor grad følelser som styrer våre valg i livet. I nære relasjoner er det våre følelser som styrer mønstrene vi fanges i. I emosjonsfokusert parterapi (EFT) jobber vi med å forstå og endre disse mønstrene I emosjonsfokusert parterapi (EFT) jobber vi direkte med og endrer det som styrer showet. Isteden for råd og hjemmeoppgaver vil du i EFT bli kjent med den følelsesmessige musikken og lære deg hvordan følelsene dine kan bli en god veileder i livet, fremfor noe som kommer i veien.

Bryt destruktive mønstre

Når par oppsøker hjelp så sitter de ofte fast i godt innøvde mønstre. Ofte blir en av partene mer og mer fremoverlent og prøver febrilsk å snakke om viktige ting, mens den andre sklir lengre og lengre unna.  Samtalene preges etter hvert mer og mer av irritasjon, anklager, forsvar, maktkamper og taus tilbaketrekning. Det er sterke følelser i spill, og selv om noen prøver å følge samlivsråd fra aviser og ukeblader, så ser det ikke ut til å hjelpe – for i det øyeblikket du helst skulle fulgt de gode rådene, er du i følelsenes makt. 

Naviger stormene

Fortvilelse, ensomhet, redsel, skam og andre sterke følelser blir dominerende når samlivet blir vanskelig og par blir forvirret og motløs. I emosjonsfokusert parterapi blir dere kjent med deres mønstre og de følelsene som fyrer opp under konflikter – slik at dere kan stoppe mønstrene og  snakke om det det faktisk gjelder. I EFT er målet å finne tilbake til et parforhold med et sterkt bånd der dere kan bruke hverandre som kilde til trøst og der det er trygt å være åpen og nær.

Forskningsbasert

EFT-parterapi ble utviklet på 80-tallet av psykologene Susan Johnson og Leslie Greenberg. I dag er emosjonsfokusert parterapi den parterapimetoden med det beste forskningsgrunnlaget. Man har forsket både på hvordan det går med par rett etter behandlingen og over tid. Metoden har svært gode resultater – 70-80% av parene som deltok i studier fikk det betydelig bedre etter endt behandling, og resultatene ser ut til å vare over tid. Også som individualterapi har EFT god støtte i forskning. 

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.