Avdeling for par- og familieterapi

Trygghet i de nære relasjonene

- Ledende nasjonalt fagmiljø

- Spisskompetanse på parterapi & familieterapi

- Erfarne psykologer

Vi kan hjelpe i alle faser, situasjoner og relasjoner.

Hos Psykologvirke, kan du forvente en rekke tjenester designet for å støtte og forbedre dine relasjoner og din psykiske helse.

Individuell terapi

Kanskje går du gjennom et brudd, eller har mistet en en partner? Vi kan støtte og hjelpe deg gjennom relajonelle utfordringer også når det bare er deg.

Parterapi

Det er gjerne i vår tetteste relasjon vi møter de vanskeligste situasjonene. I parterapi kan dere obbe med bedre kommunikasjon uansett situasjon.

Familieterapi

Familieterapi kan omfatte flere familierelasjoner. Det kan f.eks være en søskenforhold som er vanskelig, eller et voksen barn-forelder relasjon som gjør vondt.

Vi er her for dere

Ved å velge en av våre parterapeuter er parforholdet i trygge hender. Vi har nasjonale og internasjonale kursholdere i staben, et levende og aktivt fagmiljø, ukentlige veiledningsmøter og lang erfaring. I parterapi hos oss samarbeider vi systematisk for å se og endre mekanismene som har kommet i veien for dere. Mønsteret er som regel monsteret. Ved å bryte dette håper vi å kunne gi dere mer nærhet, latter, harmoni, intimitet og glede. Eller i det aller minste en ryddig avklaring.

Avklaringsrådgivning

Noen par kommer til oss fordi de ikke vet om de ønsker å fortsette i parforholdet. De strever med mye tvil og har vansker med å finne ut om de ønsker å prøve å arbeide mot et bedre parforhold eller om de heller bør avslutte relasjonen. Disse parene trenger et tilbud som tar deres ambivalens på alvor, og gir rom for at partene i denne prosessen har ulike hjelpebehov. Avklaringsrådgivning har som mål å hjelpe par å ta en god beslutning – enten den består i en felles fremtid eller et brudd.

Samlivskurs

Hold Me Tight® er et samlivskurs basert på Sue Johnsons selvhjelpsbok "Hold meg!». Kurset passer for alle som ønsker å bryte ut av dårlige sirkler i parforholdet og styrke tryggheten og tilliten. For de som allerede går i parterapi, kan kurset også være et fint supplement som gjør det lettere å arbeide på egen hånd.

FAMILIETERAPI

Ved par & familieavdelingen vår arbeider vi med relasjoner i alle former. Ved siden av parterapi, kan vi også tilby samtaler for annen familieproblematikk som nyfamilieproblematikk, fastlåste relasjoner mellom foreldre og voksne barn, uheldig familiedynamikk, hjelp til familier i bruddprosess, arvekonflikt og det meste annet. Vi har spisskompetanse på å bryte med destruktive mønstre som har blitt overført gjennom generasjoner.

Våre psykologer

Ved Psykologvirke har vi samlet noen av Norges fremste parterapeuter, som tilbyr terapi, undervisning og veiledning

Vi har også et samarbeid med Modum Bad og er involvert i pågående parforskning. Vi har spisskompetanse innen blant annet emosjonsfokusert parterapi som er en av parterapimodellene med mest støtte i forskning. Den er velegnet for par som ønsker å bryte ut av negative samspill og gjenvinne nærhet og tillit i forholdet.

Dimitrij Samoilow

PSYKOLOGSPESIALIST & PARTERAPEUT

Dimitrij tilbyr individual-og parterapi på dagtid. Han er fagbokforfatter og nasjonal og internasjonal ekspert på emosjonsfokusert parterapi. Han er også en kjent fagformidler og figurerer blant annet på NRK.

Stine Morris Haslund

PSYKOLOGSPESIALIST & Parterapeut

Stine tilbyr terapi til par, individer og familier. Stine har mer enn 20 års erfaring som psykolog og er spesialist på parterapi. Hun er sertifisert i emosjonsfokusert parterapi og er nestleder i Norsk Senter for Emosjonsfokusert terapi.

Regine N. Larsen

PSYKOLOG & Parterapeut

Regine tilbyr terapi til individer, par og familier. Regine har mange års erfaring fra familievernet, videreutdanning i Emosjonsfokusert terapi (EFT) og spesialkompetanse på parterapi. Hun har lang erfaring med arbeid med par, også par hvor det er stor tvil om parforholdets fremtid.

Anniken Lervik Sørengen

PSYKOLOG & Parterapeut

Anniken tilbyr parterapi på dagtid. Hun har mange års erfaring fra familievernet og barne- og ungdomspsykiatrien, Anniken har snart fullført en femårng videreutdannelse og blir da psykologspesialist i familiepsykologi.

Kristin Aspelund

PSYKOLOG & PARTERAPEUT

Kristin tilbyr individualterapi og samlivsterapi. Hun har langvarig spesialisering i par- og familieterapi. Hun har videreutdannet seg i emosjonsfokusert parterapi og og intensiv dybdeterapi, ISTDP.

Julie Barrie

psykolog og parterapeut

Julie har lang erfaring med å hjelpe folk med parproblemer, og har tidligere jobbet på familievernkontor, i spesialist- og kommune-helsetjenesten med par, familier og barn. Hun er godt kjent med de fleste problemstillinger så som utroskap/svik, intimitet/seksualitet, sjalusi, sinne, tap av nærhet, kommunikasjonsutfordringer m.m.

Hanna Damskau

PSYKOLOG & Familieterapeut

Hanna har lang erfaring fra systemisk jobbing med familier og par. Hun tilbyr terapi og veiledning til par og familier/foreldre. I tillegg tilbyr hun individualterapi for ungdommer.

Sindre Kvithyld Aasli

PSYKOLOGSPESIALIST / PARTERAPEUT

Sindre har mange års erfaring fra offentlig og privat helsesektor. Han er spesialist i familiepsykologi og sertifisert emosjonsfokusert parterapeut. Han tilbyr parterapi, individualterapi og familieterapi. Sindre er en erfaren kursholder og fagformidler, kjent blant annet fra NRK-podkasten Havarikommisjonen.

Undervisning og veiledning

Psykologvirke har spisskompetanse på veiledning innen både emosjonsfokusert parterapi og generell familiepsykologi. Vi tilbyr veiledning til psykologer i spesialisering samt terapeuter som tar videreutdanning i emosjonsfokusert parterapi og avklaringsrådgiving. Vi tilbyr veiledning til offentlige og private institusjoner som behandler par og familier.

Vi tilbyr både samlivskurs til par samt undervisning/utdanning i parterapi og avklaringsrådgiving til fagpersoner. Vi tilbyr fagdager og foredrag med kursledere som underviser nasjonalt og internasjonalt. I tillegg er vi er knyttet til et internasjonalt nettverk med eksperter i emosjonsfokusert parterapi som vi benytter som gjesteforelesere.

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.