Veiledning i traumebehandling illustrert med portrett av Psykolog Jonas Sharma-Bakkevig

Stress Test: Sjekk ditt stressnivå her

Vi møter alle på mange faktorer som kan være stressende i hverdagen. Det er viktig å ta passe på stressnivået og unngå å stresse for mye. Her kan du sjekke ditt stressnivå og finne ut hvor stresset du er med vår selv-test. 

Online stresstest

Med denne testen kan du teste ditt stressnivå. Testen består av 10 spørsmål om både din fysiske og psykiske helse, samt andre vaner i hverdagen. 

Stresstesten er ment som et hjelpemiddel som kan gi deg en indikator på hvor stresset du er, selv om den ikke er direkte vitenskapelig forankret. Her kan du lese om stressmestring på egen hånd, eller profesjonell terapi hos psykolog.

Ta testen her:

Er du stresset?  

Testen ovenfor gir deg en indikator på hvordan ditt stressnivå er, men det finnes ingen fasit på nøyaktig hvor stresset du er, uansett er det viktig å lytte til kroppen din og din velvære. 

For mye stress over lenger tid kan føre til både fysiske og psykiske plager, så om du kjenner deg stresset og viser flere symptomer på stress, er det kanskje på tide å gjøre noen grep for å stresse ned. 

Her kan du lese våre psykologers beste råd til hvordan du kan redusere stress. 

Hva er normalt stressnivå? 

De fleste av oss har noen former for stress i hverdagen, det kan være både små og store ting. Litt stress en gang i blant er normalt, og kan til og med være positivt om det kan bidra til å motivere deg. 

Om du derimot opplever mange symptomer på stress som påvirker ditt liv negativt, kan stressnivået ditt være for høyt. 

Har du for høyt stressnivå? 

Testen ovenfor kategoriserer deg inn i ulike kategorier eller stressnivåer basert på svarene du avgir. Her er det fire kategorier, hvor “veldig stresset” er kategorien du blir plassert i om du har mange symptomer på stress. 

For mye stress kan føre til fysiske symptomer som muskelsmerter og hodepine, men også andre psykiske plager. Om du plages mye av stress kan det være en ide å snakke med en profesjonell psykolog som kan hjelpe med å redusere stress. 

Snakk med en av våre psykologer i Psykologvirke, her kan du enkelt booke time på nett og få hjelpen du trenger.