PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Psykolog og parterapeut Dimitrij Samoilow ved Psykologvirke

Dimitrij Samoilow

Dimitrij er spesialist i klinisk psykologi og en av Norges ledende fagpersoner innen parterapifeltet.

Dimitrij tilbyr både par-, familie- og individualterapi hos oss i Psykologvirke. Han tilbyr også veiledning og videreutdanning i EFT (emosjonsfokusert terapi) til andre fagpersoner.

Dimitrij arbeider ut fra en emosjons- og tilknytningsorientert tilnærming. Målet er å hjelpe par og individer å få tak i og sortere i følelser som har betydning for selvbildet og måter å forholde seg til både seg selv og andre mennesker på.

Sårbarheter som ikke er bearbeidet vil ofte styre atferdsmønstre som både vedlikeholder symptomer og forkludrer tydelig kommunikasjon i nære relasjoner. I parterapi muliggjør et arbeid med begge parters følelsesmessige prosesser en tydeligere kommunikasjon rundt egne følelser og behov – en viktig forutsetning for å kunne ha en trygg og autentisk relasjon.

Dimitrij er utdannet som psykolog ved NTNU i Trondheim 2001. Han har siden dette jobbet både innen psykisk helsevern, rusfeltet, barne- og ungdomspsykiatri og i familievernet. Han er spesialist i klinisk psykologi med fordypning i voksen- og familiepsykologi gjennom Institutt for Aktiv Psykoterapi (IAP). Han er sertifisert EMDR-terapeut siden 2006, har tatt en 2-årig utdanning i Emosjonsfokusert individualterapi gjennom Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT) samtidig som han begynte å utdanne seg i Emosjonsfokusert parterapi gjennom Susan Johnsons institutt ICEEFT (International Center for Excellence in Emotionally Focused Therapy) i Kanada.

Siden 2007 har han hovedsakelig arbeidet med par og familier og ble etter hvert sertifisert både som terapeut og veileder i EFT. I 2015 inviterte Susan Johnson ham til å bli Norges trainer i terapitilnærmingen og han begynte da sitt samarbeid med ICEEFT.

I 2017 ble han sertifisert som Trainer i emosjonsfokusert parterapi av ICEEFT. Siden dette har han undervist og veiledet terapeuter i EFT både i Norge og internasjonalt. Han leder Norsk Senter for Emosjonsfokusert Terapi (SEFT) som representerer ICEEFT i Norge og organiserer utdanningsløp i Emosjonsfokusert Terapi.

Dimitrij har utgitt to bøker på Norsk: «Tryggere Barndom – et familieperspektiv på vold i familien» sammen med Jon Middelborg og «Kunsten å Elske: 9 Nøkler til et bedr samliv», en selvhjelpsbok for par som vil forebygge samlivsproblemer. Han har også vært en av eksperten i NRKs samlivspodcast «Havarikomisjonen».

Linker til utgivelser:

https://www.gyldendal.no/faglitteratur/psykologi/generell/tryggere-barndom/p-10015920-no/

https://www.norli.no/boker/dokumentar-og-fakta/familie-og-helse/sex-og-samliv/kunsten-a-elske

https://www.fagbokforlaget.no/Håndbok-i-parterapi/I9788245022063

Linker til podcaster:

https://radio.nrk.no/podkast/mellom_oss/sesong/havarikommisjonen

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.