PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Terapiretninger

På Psykologvirke tilbyr vi et bredt spekter av terapiretninger, som våre psykologer kan ha spesialisert seg innenfor. Det er imidlertid viktig å understreke at behandlingen alltid tilpasses hver enkelt pasient, basert på deres unike behov og utfordringer. 

Våre psykologer bruker ofte en kombinasjon av ulike terapimetoder – som en verktøykasse de kan trekke fra for å finne den mest effektive tilnærmingen. Du som pasient trenger ikke å bekymre deg for å velge riktig terapiretning; dette tar vi oss av, slik at du får den hjelpen som passer best for deg.

Emosjonsfokusert terapi (EFT)

Emosjonsfokusert terapi hjelper deg med å forstå og bearbeide vanskelige følelser, med fokus på å styrke emosjonell bevissthet og regulering. Denne metoden kan kombineres med andre tilnærminger for å hjelpe pasienter med å jobbe gjennom både emosjonelle og kognitive utfordringer, som angst og depresjon.

ISTDP (Intensiv Dynamisk Korttidsterapi)

ISTDP gir en intensiv tilnærming til å bearbeide undertrykte følelser på en effektiv måte. Psykologen kan kombinere denne terapiformen med teknikker fra andre metoder for å tilpasse behandlingen til pasientens spesifikke behov. ISTDP er særlig nyttig når man ønsker raske resultater gjennom dyp følelsesmessig bearbeiding

Kognitiv terapi (CBT)

Kognitiv terapi hjelper med å endre negative tankemønstre og er ofte kombinert med emosjonsfokuserte og kroppsorienterte tilnærminger for å gi en helhetlig behandling. Metoden er fleksibel og kan tilpasses til mange ulike problemstillinger, fra angst til relasjonsproblemer.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR brukes ofte i traume- og PTSD-behandling, men kan også kombineres med andre terapiformer for å gi en helhetlig behandling. Psykologen vurderer om EMDR skal brukes alene eller som en del av en bredere behandlingsplan, avhengig av pasientens behov.

Prolonged exposure (Forlenget eksponering)

Prolonged exposure gir gradvis eksponering for frykt eller traumer, og kan integreres med andre behandlingsformer som kognitiv terapi for å sikre at pasienten opplever mestring. Psykologen bruker denne metoden som et verktøy blant flere for å hjelpe pasienten gjennom vanskelige livshendelser.

Kroppsorientert psykoterapi

Kroppsorientert psykoterapi kan kombineres med både emosjonsfokusert og kognitiv terapi for å hjelpe pasienten til å få en helhetlig opplevelse av både kropp og sinn. Denne tilnærmingen er særlig nyttig for pasienter som sliter med å bearbeide følelser som sitter i kroppen.

Internal Family Systems (IFS)

Internal Family Systems er en terapiform som ofte kombineres med traume- og emosjonsfokuserte tilnærminger for å hjelpe pasienten til å forstå sine indre ‘deler’ og bearbeide indre konflikter. Denne metoden gir fleksibilitet i behandlingen og tilpasses enkelt pasientens behov.

Emosjonsfokusert parterapi (EFT for Par)

I emosjonsfokusert parterapi hjelper terapeuten par med å forstå og uttrykke følelser på en trygg måte. Denne terapien kan suppleres med teknikker fra andre retninger, som kognitiv terapi eller mindfulness-baserte metoder, for å hjelpe par med å forbedre kommunikasjonen og styrke forholdet.

MDMA-assistert Terapi

MDMA-assistert terapi er ikke lovlig utenom forskningsprosjekter per dags dato. Psykologer ved Psykologvirke er involvert i ett slikt forskningsprosjekt hvor det brukes i kontrollerte settinger. Her blir MDMA kombinert med samtaleterapi før og etter MDMA-øktene. Psykologen tilpasser behandlingen ved å trekke fra flere terapiretninger, slik at opplevelsen blir trygg og støttende

Narrativ Eksponeringsterapi (NET)

Narrativ eksponeringsterapi er en strukturert tilnærming for behandling av komplekse traumer, og kan brukes sammen med andre terapimetoder for å hjelpe pasienten å bearbeide vanskelige minner. Psykologen justerer behandlingen ut fra hvilken kombinasjon som gir best resultat for pasienten.

Nevroaffektiv psykoterapi

Nevroaffektiv psykoterapi fokuserer på sammenhengen mellom hjerneutvikling og emosjoner, og psykologen kan kombinere denne tilnærmingen med andre terapiformer som ISTDP eller kognitiv terapi for å støtte pasienten i å regulere følelser og relasjoner.