PRIVAT PSYKOLOG OSLO

Sindre Kvithyld Aasli

Omtrent midtveis i psykologistudiet ble jeg interessert i parterapi. Interessen kom fra samme motivasjon som valget av psykologistudiet i utgangspunktet: nysgjerrighet. Jeg var nysgjerrig på folks privatliv, hva som egentlig foregår bak lukkede dører mellom de som er aller nærmest hverandre. Da jeg først begynte å jobbe som parterapeut ved et familievernkontor, var vi ikke langt ut i samtalen med det første paret jeg møtte før nysgjerrighet ble byttet ut med overveldelse og hjelpeløshet. Dette unge paret og svært mange av de andre parene jeg forsøkte å hjelpe, kranglet så repetitivt. Det var som om de var stuck i det samme refrenget, og jeg klarte ikke å hjelpe de over i neste vers. Samtidig kjentes ikke forventningene mine om å komme så nært på folks privatliv møtt. Det virket ikke som vi kom til kjernen av ting, det var som om vi pirket i overflaten.

Kort tid etter begynte jeg på et utdanningsløp i emosjonsfokusert parterapi (EFT), som til slutt ledet til at jeg ble sertifisert EFT parterapeut. Metoden blir kalt nettopp emosjonsfoksert fordi den setter søkelys på viktigheten av emosjoner og emosjonell kommunikasjon i samspillet mellom par.

EFT tilbyr en forståelse av folk som lengtende etter å føle seg elsket og akseptert sånn som de er, selv om det ikke nødvendigvis ser sånn ut for flua på veggen når partnere er i konflikt. Jeg finner meg nå mer og mer nysgjerrig på dramaet som foregår under overflaten mellom parene jeg møter som terapeut. Jeg føler meg heldig som får være så tett på prosesser som endrer dynamikken i de relasjonene de aller fleste mennesker opplever som den viktigste for dem.

I tillegg til å være spesialisert i EFT er jeg også spesialist i familiepsykologi. Uansett om jeg møter par, familier eller individer på kontoret, er jeg opptatt av relasjonene til de som kommer. Både hvordan den enkelte har det i sine relasjoner i dag, og hvordan du har hatt det i viktige relasjoner tidligere i livet ditt.

Jeg har funnet glede i fagformidling og har blant annet vært fast ekspert i NRKs podkast «Havarikommisjonen», skrevet kronikken «Gråt gjerne over spilt melk» (https://psykologisk.no/2018/11/grat-gjerne-over-spilt-melk/) og en vitenskapelig artikkel for Norsk Psykologtidsskrift kalt «Emosjonsfokusert parterapi» (https://psykologtidsskriftet.no/vitenskapelig-artikkel-teoretisk-artikkel/2023/12/emosjonsfokusert-parterapi).

Hos meg skal du være trygg på å bli møtt på en åpen og utforskende måte, uansett hva du eller dere kommer med. Velkommen!

Fyll inn skjemaet, og vi svarer deg innen kort tid.

Vi behandler informasjonen fortrolig. Les mer i vår personvernerklæring.